DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DJECU

 • Post Pic

  Zenica, 11.04.2022. godine

  Dana 11.04.2022. godine održano je DJEČIJE DRŽAVNO PRVENSTVO u Zenici, na kojem je nastupilo preko 900 takmičara iz naše zemlje Bosne i Hercegovine. Ako uzmemo u obzir da je samo o dječijim kategorijama riječ, ovo je rekordni broj prijavljenih takmičara. Karate Klub „Sarajevo“ je na ovom izuzetno konkurentnom turniru uzeo učešće sa 6 takmičara i ostvario odličan rezultat, osvojivši tri državne medalje.

  Osvajači DRŽAVNIH medalja su:

  • Post Pic

   - Hana Perjan 1. mjesto
   - Mehanija Mela 2. mjesto
   - Pašić Mela 2. mjesto

   Samuraji su se ovom prilikom takmičili protiv najboljih karatista naše zemlje i pokazali da mogu pobijediti iste. Naglasiti ćemo da su naši osvajači do svojih odličja došli pobjedivši minimalno četiri protivnika, te zasigurno teškim naporom zaslužili ova odlikovanja. Na ovom turniru posebnu hrabrost i borbenost pokazala je Hana, koja je osvojila najsjajnije odličje.


   Velike čestitke svim našim takmičarima koji su uzeli učešće i hrabro predstavili naš klub. Istaći ćemo da je ovaj rezultat od izuzetne važnosti, jer sada naši osvajači medalja iščekuju poziv selektora dječije reprezentacije BiH, gdje će u statusu reprezentativaca braniti boje naše zemlje na predstojećem BALKANSKOM prvenstvu.

  • Galeriju sa fotografijama možete pogledati OVDJE.

   .

   

   

   

   

   

   

   

   

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »