PRVAK SARAJEVA 2021.

 • Post Pic

  Sarajevo, Bosna i Hercegovina

  Dana 14.11.2021. godine Karate Klub „Sarajevo“ je po drugi put organizovao turnir „Prvak Sarajeva“. Na ovom takmičenju je nastupilo 95 ekipa iz 20 klubova iz BiH i Slovenije, koje su se takmičile u ekipnim disciplinama u borbama i katama. Ovaj turnir je inovativnog karaktera i podrazumijeva nastup samo u ekipnim disciplinama. Na ovaj način smo željeli fokus staviti na timski rad umjesto na pojedinačni, što je bilo i vrlo atraktivno za posjetitelje koji su kreirali odličnu navijačku atmosferu. Uprava Kluba je veoma zadovoljna realizacijom turnira u izazovnim uslovima pandemije, ali i rezultatima koje su članovi KK „Sarajevo“ postigli.

  Post Pic

  Ostvareni rezultati:

  - Borbe ekipno dječaci 8/9 godina (Denial H., Harun M., Vedad Ć.): 1. mjesto + pehar + novčani bon 100 KM
  - Borbe ekipno djevojčice 12/13 godina (Emina Š., Najra Š., Mela P.): 1. mjesto + pehar + novčani bon 100 KM
  - Borbe ekipno kadetkinje (Lejla Š., Hena M., Delila H., Sara Dž.): 2. mjesto
  - Borbe ekipno dječaci 10/11 godina (Bilal M., Harun M, Amar Dž.,): 2. mjesto
  - Borbe ekipno djevojčice 10/11 godina (Lamija Z., Sajra F., L. Kalkan., Lamija S.,): 3. mjesto

  Post Pic

  Posebno smo sretni što smo ove godine uspjeli obezbijediti i novčane nagrade za najuspješnije ekipe u kumite kategorijama, pri čemu su najuspješnije ekipe osvojile i novčani bon u iznosu od 100 KM. Ukupni fond nagrada je 1.200 KM.

  Organizator KK“Sarajevo“ se potrudio da za turnir „PRVAK SARAJEVA 2021.“ angažuje trenutno najbolje karate sudije u BiH, ito samo one koje posjeduju evropske i svjetske licence.

  Post Pic


  Čestitamo našim šampionima na ostvarenim rezultatima i izraženom timskom duhu, te se nadamo da su svi posjetitelji, treneri i sudije sa ovog turnira ponijeli lijepe uspomene.

  Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su doprinijeli organizaciji samog turnira, a posebno našim partnerima i sponzorima bez kojih realizacija ovakve jedne manifestacije ne bi bila moguća: Karate savez FBiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općina Novi Grad, Kompanija BH Telecom, Uprava OŠ „Umihana Čuvidina“, Uprava OŠ „Behaudin Selmanović“, Kompanija SWORD SECURITY d.o.o. Sarajevo, Kompanija OAZA d.o.o., Kompanija KISELJAK PRINCESS-DC d.o.o., Ćevabdžinica „Željo“, Ćevabdžinica „Petica“ Ferhatović, Restoran „Revolucija 1764“, Džananović Haris (prijatelj Kluba), Kompanija Hercegovinavino d.o.o. Mostar, Slastičarna „Palma“ Sarajevo.

 • Prelijepu galeriju sa fotografijama možete pogledati OVDJE.

  .

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »