LJUBLJANA OPEN 2017 / II MEMORIJALNI TURNIR "MERSAD KURTALIĆ" ZAVIDOVIĆI

 • 18.11.2017.g. (Ljubljana) i 18.11.2017.g. (Zavidovići)

  IZUZETNO USPJEŠAN I RADOSTAN DAN ZA NAŠ KLUB!
  Kao što smo i najavili, Karate Klub "Sarajevo" je danas uzeo učešće na dva različita takmičenja i zaista je malo reći da smo osvijetlali obraz našeg kluba, grada, ali i države.
  Na takmičenju Ljubljana Open 2017, koje se danas održalo u Sloveniji, a koje je bilo izuzetno zahtjevno sa preko 900 učesnika iz različitih zemalja (Austrija, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Srbija, Crna Gora, BiH itd.) naša dva šampiona Adrijan Mučaj i Nedim Šuvalija su osvojila PRVO MJESTO u svojim kategorijama!!! Time su još jednom potvrdili da je njihovo mjesto definitivno na samom vrhu trona, a navedeni rezultat je samo odraz velike želje, zajedničkog truda i odricanja, što uvijek na kraju rezultira emocijama koje se ne mogu nadoknaditi niti kupiti, a to su emocije ponosa, prkosa i istinske sreće.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  S druge strane, naši mladi šampioni su nastupili na II Memorijalnom turniru Mersad Kurtalić u Zavidovićima, na kojem su ostali apsolutno zapaženi zbog kvalitete rada, ponašanja i velikog sportskog uspjeha! Mali samuraji su osvojili ukupno čak 8 medalja, od čega 5 zlatnih, 1 srebrnu i 2 bronzane!
  Medalje su osvojili:
  - Rijad Hadžić: 1. mjesto
  - Nejla Ramović: 1. mjesto
  - Ajla Serhatlić: 1. mjesto
  - Lejla Šabić: 1. mjesto
  - Bakir Pašić: 1. mjesto
  - Amin Korajac: 2. mjesto
  - Amina Kunić: 3. mjesto
  - Delila Husić: 3. mjesto


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Čestitamo od srca svim našim takmičarima, roditeljima i prijateljima kluba i ovog plemenitog sporta, mi smo izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima, koji nam daju samo podsticaj za još veće ambicije i ciljeve, jer smo dokazali da mi to itekako možemo i, pogodite šta, itekako HOĆEMO!


 • Galeriju možete pogledati OVDJE.

   

 

 

 

 

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »