DRŽAVNO PRVENSTVU ZA DJECU 2021. g.

 • Post Pic

  Zenica, 03.10.2021. godine

  Dana 03.10.2021. godine održano je Državno prvenstvo za djecu u Zenici, na kojem je nastupilo oko 700 takmičara iz Bosne i Hercegovine. Predstavnici Karate Kluba „Sarajevo“ su ovom prilikom uzeli učešće i ostvarili zapažen uspjeh. Naš klub je bogatiji za TROJE DRŽAVNIH REPREZENTATIVACA, koji su prikazali odličnu karate vještinu i ušli u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

  Osvajači državnih medalja su:

  - Šuvalija Emina: 1. mjesto
  - Dalal Husić: 3. mjesto
  - Mela Mehanija: 3. mjesto

  Emina je imala vrlo zahtjevnu kategoriju (ukupno oko 30 takmičarki), u kojoj je pokazala dominaciju i osvojila zlatnu medalju. Odlične mečeve su imale i Dalal i Mela, koje su bile vrlo blizu ulaska u finale, ali su u posljednjim trenucima izgubile vodstvo i osvojile treće mjesto. Najra Šabanović je također prikazala visprenost, ali je nažalost ovaj put ostala bez medalje.


  Iskrene čestitke svim našim takmičarima koji su uzeli učešće i prikazali hrabrost i borbenost. Posebna pohvala ide našim šampionima koji su istrajali u svom trenažnom procesu i tokom zahtjevnih uslova pandemije, te pokazali odlučnost i spremnost da ostvare svoje ciljeve unatoč otežanim okolnostima! Reprezentativcima želimo puno sreće na predstojećem Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Poreču (Hrvatska) sredinom oktobra.

 • Galeriju sa fotografijama možete pogledati OVDJE.

  .

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitanja i odgovori

Odgovori na načešće postavljana pitanja

Koje su starosne granice za vežbanje karatea?
Da li je karate efikasna tehnika za samoodbranu?
Koja oprema je potrebna za početak vežbanja karatea?
Saznaj više »

Arhiva vijesti

Ovdje možete pronaći zadnje vijesti sa website-a

Sponzori

image

Zahvaljujemo se našim Sponzorima na svekolikoj pomoći bez koje uistinu ne bismo mogli uspjeti. Iako je doba velikih promjena, štednje i recesije, zaista ima malo dobrih ljudi koji ipak prepoznavaju i podupiru rad, želju za dobrobit sredine u kojoj živimo. Jedno Iskreno Hvala. Saznaj više »